PĂPĂDIILE NU DECLARĂ PANDEMIE

Astăzi priveam în gol spre casa, în construcție, a vecinului. Cu coada ochiului am zărit o nălucă albă ce s-a prăbușit în iarba ce crește, în voie, dincolo de gard. Instinctiv mi-am îndreptat privirea într-acolo. Cu puțină teamă mi-am întârziat curiozitatea peste iarba ce se clătina. O păpădie cu păr cărunt se opintea să se ridice. S-a îndreptat de șale și clătinându-se  ca după un leșin și-a ridicat corola spre cer.  Mă așteptam să strige ” Eu nu strivesc corola de minuni a lumii!” N-a strigat. Mi s-a părut demnă, curajoasă, revoltată și îngândurată. În josul ei, doi bănuți de păpădie cu petale bălaie, zâmbeau galben spre soare. Păpădia bătrână s-a ridicat fără să-i atingă, nici nu s-a proptit pe tinerețea lor, ba mai mult s-a aplecat a mângâiere peste creștetele lor pline de încredere. Un gândac cu greutate se plimba agale când pe căpșoarele aurii, când pe lujerul bătrânei păpădii care se apleca  sub povara lui. O vedeam cum se sufocă. Doar vântul încerca să o resusciteze cu adierile lui, dar nu pleca cu mâna goală. Din corola ei de puf cărunt, își lua vama.   Am privit îndelung acel fapt de viață. Mi-am pus multe semne de întrebare. De ce păpădia bătrână se încăpățâna să trăiască? Poate că încă se credea de ajutor celor două tinere vlăstare. De ce cei doi ochișori galbeni nu au făcut front comun împotriva gândacului? Poate chiar au avut o înțelegere cu el, considerând că păpădia bătrână consumă degeaba din seva dădătoare de viață a pământului.  Oare și-n lume ierbicească și cea gândăcească este cârdășie, așa cum oamenii se împrietenesc cu dracul până trec puntea?  Cu gândurile duse, mi-am făcut treaba uitând, pentru o vreme, de lumea de dincolo de gard. Am revenit spre seară și am căutat cu privirea bătrâna păpădie. I-am recunoscut locul orientându-mă după cele două bălăioare ce priveau ghiduș spre soare. Lângă ele gândacul aștepta răbdător să încărunțească și ele. Am zâmbit. Am auzit că mai este în lume o vietate mică, mică,mică, mică ce așteaptă să încărunțească cei ce i-au dat viață. Bine ar fi ca atunci când se vor sufoca, doar vântul să le facă ventilație.

Autor: soapteînamurg

Sunt picătură de lumină şi mă scurg din geana unui înger fără aripi, mă scufund în focul iadului pentru a mă evapora şi mă ridic la cer să primesc binecuvantarea divină printr-o caldă ploaie de vară şi cobor apoi pe pământ pentru a săruta clipe de rai. Cred în puterea mâinilor mele,a sufletului curat şi a iubirii aproapelui. Cred în curaj şi verticalitate,în zâmbet, în sinceritate şi devotament, în ajutor, în compasiune şi omenie. Si da, cred cu tărie în puterea minţii mele.

11 gânduri despre „PĂPĂDIILE NU DECLARĂ PANDEMIE”

 1. O încântare textul tau ..”O păpădie cu păr cărunt se opintea să se ridice. S-a îndreptat de șale și clătinându-se  ca după un leșin și-a ridicat corola spre cer. ”
  Și cum sa fie altfel, când lumea de peste gard, ne vrăjește ?? Mulțumesc. ♥️

  Apreciat de 3 persoane

 2. Foarte frumos tabloul. L-a văzut autoarea și l-am văzut și noi, cei cărora ni l-a povestit. Dar mă întreb cine oare alții de pe-acolo, din ograda vecinului, l-a mai putut observa? O casă în construcție? E-heee! N-au ei ochi pentru corola păpădiei… 🙂
  Sau dacă o văd, vor zice: „Ni mă, ce s-a putut strica gazonul! După ce strângem pe aici, să tundem și noi iarba o țâră, că uite ce mai mizerie de bălării or crescut!”

  Apreciat de 1 persoană

  1. Încă în curtea aceea păpădiile vor mai răsări și acul viitor. Vor avea parte de ochii mei, cred. Da, cred că sunt predestinată s-mi aplec atenția acolo unde alții nu văd nimic, sau doar găsesc doar stricăciunea. Mulțumesc că-mi ești aici! Mulțumesc că-mi ești!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.