OMUL MULȚUMIT NU POATE FI DISTRUS

Nici nu știu ce m-a inspirat să vă spun această poveste. O indigestie urâtă cu care m-am trezit într-una din diminețile trecute, sau cârcotașa din mine ce s-a inflamat aseară la vederea unor poze.

Se leagă una de cealaltă în sensul că mi-am pus întrebări de felul cum arătam în anumite situații din viață. Dar pentru că am început cu această ordine, hai să continui tot așa.

Doar mă știți, inteligentă cum sunt, eu nu fac o greșeală de două ori. O fac de patru-cinci ori ca să mă asigur că este făcută ca la carte. După ce că am mâncat, cu o seară înainte, destul de târziu, am mai și ingerat alimente care, cu siguranță, aveau E-uri și pe ambalaj. In dimineața următoare m-am trezit de parcă dormisem într-un tomberon, cu greață și dureri de cap, de credeam că aceea era manifestarea morții. M-am pipăit scurt, ca să-mi verific starea și am bifat varianta VIE. M-am ridicat și ajunsă în ușa dormitorului, nu știam încotro s-o iau. Spre baie ca să scot ceva din mine să mă eliberez, sau spre bucătărie să bag ceva să-mi treacă. Alarma îmi dădea ghes spre baie unde, pentru a nu știu câta oară, am regretat că nu am două veceuri. Cum ar fi fost nevoie de încă unul, i-am dat acest rol lighenașului de pe coșul de rufe.

Cu părul răvășit, transpirată toată, udă ca ieșită de la duș, cu fața schimonosită încă de greață, am dat de mine în oglinda de pe hol. „Când dracu m-a înghițit pielea asta?!” m-am întrebat oripilată de ceea ce vedeam.

Rare ori îmi place de mine, când mă uit în oglindă, și în zilele mele bune, cert este că mă suport de dimineața până seara, zile, luni și ani la rând. Nu m-am gândit niciodată să tai, sau să pun ceva pe mine ca să sculptez bucata asta de humă din care sunt plămădită. Cel mult dau cu ”fâs” de geamuri, pe oglindă, ca să-mi îmbăt căpruiul ochilor.

Aseară mă uitam pe pozele unei cunoștințe, postate pe Facebook. Buze umflate, gene false, sprâncene tatuate, nas sculptat obraznic, pomeți ridicați, sâni scoși la înaintare, fese provocatoare și țoale puse doar de ochii lumii. Nimic original. Toate înlocuite cu piese de schimb. Contrafăcute. Poze mii! Toate făcute pentru un pumn de like-uri și pentru o fărâmă de aplauze ce se vor risipi, nu peste multă vreme, fără ecou.

Ce m-a dezgustat până la greață, a fost o fotografie în care acest personaj, pe care îl cunosc personal, citea o carte, vezi doamne. Sărmană carte, ce-ai ajuns?! O recuzită de pictorial. Un accesoriu într-o mână care ar confunda pixul cu bețișoarele meniurilor chinezești, cu care a înlocuit mămăligă românească. Motivul „să mă simt bine în pielea mea”nu o scuză dacă își scoate pielea la vedere.

Știu, sunt rea de rup lanțul, dar vă asigur că sunt capabilă să vars și lacrimi, chiar dacă uneori dau vina pe ochelari.

Nu am putut să nu mă întreb cum ar arata o astfel de „operă” când ar face o simplă indigestie?! Nu mai aduc aminte de stări de sănătate în care ar cerși un rinichi, și nu ar mai găsi sponsorii ce o finanțaseră în vremurile bune .

Știu, încă este în termen de valabilitate, dar cum nici expirarea nu e departe, ce va face când va ieși din uz? Cineva spunea că „omul este măreția și lepădătura universului”. Această controversă de netăgăduit. Din păcate nu este un echilibru între măreți și lepădături. Cei ce știrbesc perfecțiunea nu înțeleg înaltul și nici nu țin seama că viața are relație cu moartea. Învățăm o viață întreagă să trăim și când credem că știm să o învârtim pe degete, de undeva din univers ni se spune că s-a terminat.

Autor: soapteînamurg

Sunt picătură de lumină şi mă scurg din geana unui înger fără aripi, mă scufund în focul iadului pentru a mă evapora şi mă ridic la cer să primesc binecuvantarea divină printr-o caldă ploaie de vară şi cobor apoi pe pământ pentru a săruta clipe de rai. Cred în puterea mâinilor mele,a sufletului curat şi a iubirii aproapelui. Cred în curaj şi verticalitate,în zâmbet, în sinceritate şi devotament, în ajutor, în compasiune şi omenie. Si da, cred cu tărie în puterea minţii mele.

8 gânduri despre „OMUL MULȚUMIT NU POATE FI DISTRUS”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.